Afvalbakken

De gemeente Den Haag heeft massaal in de stad nieuwe afvalbakken, wellicht speciaal voor Den Haag ontworpen, geplaatst. Daar ben ik erg blij meer. Het helpt om de straten van onze stad een proper aanzien te geven. Opgeruimd staat netjes.

Het merkwaardige is dat die afvalbakken blijkbaar zonder beleid worden geplaatst. Ik hoor fluisteren dat de leverancier de vrije hand heeft waar de bakken worden geplaatst. Dat lijkt de waarheid. In mijn mooie en historische Juffrouw Idastraat, die er altijd goed uitziet dank zij de bewoners, is voor een historische muur en tegenover een historisch pand zo’n bak geplaatst. Een tiental meters verder, schuin tegenover de bakker in de Oude Molstraat, is er ook één geplaatst. Dit terwijl onze bakker altijd een opvallende afvalbak heeft staan die goed wordt gebruikt. In de Molenstraat, die grenst aan de Oude Molstraat, waar veel winkels zijn en veel horeca ontbreekt nota bene zo’n afvalbak.

Ik hoop niet dat de gemeente, die uiteindelijk verantwoordelijk is voor de plaatsing van die afvalbakken, al bij de plaatsing van de eerste afvalbak de regie in die bak heeft gedeponeerd.

Ondanks de aanwezigheid van twee afvalbakken in en bij mijn overzichtelijke straat heb ik vandaag allerlei zwerfvuil zoals biertinnetjes, papieren zakken etc opgeraapt en in de nieuwe afvalbakken gedeponeerd. Daar kan ik pas mee stoppen als ook het handhavingsbeleid wordt uitgevoerd.

Het plaatsen van afvalbakken helpt de stad schoon te houden, maar is pas effectief als opvoeding en handhaving een equivalente aandacht krijgen.

Reacties zijn momenteel geblokkeerd

Pagina’s
Archief