Prinsjesdag in het Hofkwartier

Als bewoner van het Hofkwartier in Den Haag verheug ik mij altijd op Prinsjesdag. De weken voorafgaande aan deze feestelijke gebeurtenis, waarop Hare Majesteit zich verplaatst per Gouden Koets, worden alle oneffenheden in de wijk gerepareerd.

Graffiti wordt verwijderd, oneffenheden in de bestrating verholpen, het Paleis krijgt een extra lik verf en de ondernemersvereniging heeft opdracht gegeven om op de Derde Dinsdag de vlaggen uit te hangen.

Je zou zeggen dat zoiets toch geweldig is voor het Hofkwartier. Dat is ook zo. Maar er zijn ook nadelen. Uren voor èn na de plechtigheid kun je nauwelijks de wijk uit. Maar daar zijn we aan gewend als bewoners van een wijk met pollers. Het valt overigens op dat bewoners met een ontheffing er grootschalig misbruik van maken om anderen toch de wijk in te kunnen rijden. Ook blijkt dat veel autobezitters buiten het Hofkwartier op één of andere manier aan een ontheffing zijn gekomen. De meeste bewoners hebben dit voorrecht niet

Wonen in het Hofkwartier is leuk en aantrekkelijk, maar er zijn ook nadelen. Het moet de Koningin, die toch ook in het Hofkwartier werkt, een doorn in het oog zijn dat in haar buurt burgers op ongelijke wijze worden behandeld.

Reacties zijn momenteel geblokkeerd

Pagina’s
Archief