Hard Leers

Minister Leers heeft zich de les laten lezen door Wilders. In dit geval had ik een rechte rug verwacht. Migranten kunnen zeker een waardevolle aanvulling op onze Nederlandse samenleving zijn. Het christelijk – joods erfgoed zoals dat in het oude testament is verwoord en waar Wilders prat op gaat, geeft daar een aantal goede voorbeelden van. Voorbeelden te over die de aanvankelijke stelling van Leers ruggensteunen.

Indien Leers zijn rug in dit geval recht zou hebben gehouden had hij zich ver verheven boven de verwarring waarin de CDA kiezers verkeren. Het had hem in een keer tot politiek leider van het CDA gemaakt. Het had hem en het CDA verder gebracht.

De uitgangspunten van het CDA die een politieke vertaling zijn van de boodschap zoals onder meer in het oude testament zijn neergelegd geven een richting aan die ook CDA bewindslieden een vastrechte koers biedt. Wie van dat pad afwijkt, trapt al snel in bananenschillen en moet mank verder.

Als ik Leers was zou ik extra opletten. In de week van de uitglijder is ook het jachtseizoen geopend.

Reacties zijn momenteel geblokkeerd

Pagina’s
Archief