Verboden fietsen te parkeren

Op de Grote Marktstraat in Den Haag is het voor het gebouw van de Bijenkorf en de HEMA verboden fietsen te parkeren. Er lopen zelfs handhavers die er persoonlijk op toezien dat geen fiets wordt gestald. Dat is vanwege een versmalling van de Grote Marktstraat omdat de oude gebouwen van V&D worden afgebroken. Op die manier kunnen fietsers en voetgangers ongehinderd hun weg vervolgen. Althans dat was de bedoeling.

Veel effect heeft de maatregel niet. Tientallen belangstellenden, veelal gepensioneerde Hagenaars, staan met hun handen in hun broekzak, het schouwspel van de grote mechanische grijpers die het V&D gebouw ontmantelen, gade te slaan.

Er staat wel een verkeersbord dat het verboden is om fietsen te parkeren en geen verbod om als persoon of passant het afbraakproces te bekijken.

Kortom, het paard is achter de wagen gespannen. De verkeershandhavers zouden elders effectiever kunnen worden ingezet. Je denkt een probleem op te lossen maar het effect is erger.

Reacties zijn momenteel geblokkeerd

Pagina’s
Archief