Occupy Den Haag

Het geduld van de burgemeester van Den Haag jegens de occupy-bewoners van het Malieveld vind ik buitengewoon ruimhartig. Als regelmatige passant van de Utrechtsebaan was het mij opgevallen dat de occupy-bezetters geleidelijk aan hun gebied vergrootten en opschoven in de richting van het hart van het Malieveld. Dit zou andere activiteiten op het Malieveld blokkeren.

Occupy moet worden geadviseerd door personen die er in slagen voor deze club de maximale publiciteit eruit te halen. Het aanbod van Van Aartsen om de club te laten verhuizen naar een grasveld boven de Koningstunnel is een kolfje naar de hand van de bezetters. De tienduizenden mensen die dagelijks vanuit Centraal Station Den Haag instromen worden met een beeld geconfronteerd dat mijn inziens contraproductief werkt. De publieke opinie zal zich al snel tegen de intenties van occupy keren.

Wel vind ik dat de gemeente, nu zij de occupy-kampeerders gedoogt, ook anderen die in de stad hun tent willen opslaan, die ruimte moet bieden.

Reacties zijn momenteel geblokkeerd

Pagina’s
Archief