Winkeldiefstal

Bij een bezoek aan een winkelcentrum of supermarkt let ik altijd op het gedrag van mensen in een winkel. Aan het gedrag van mensen kun je vaak zien of ze plannen hebben om onbetaalde producten mee te nemen. Ik zie het voor mijn ogen gebeuren. Meestal waarschuw ik dan de caissières of ander personeel. In het algemeen reageren deze zeer gelaten.

Grote binnenzakken of met aluminiumfolie bewerkte tassen waarin achteloos vlees of een pak koffie verdwijnt. Voor de vorm wordt er bij de kassa voor een paar kleine artikelen afgerekend. Ze zijn heel ontspannen. De medewerkers en de leiding van de winkels ook. Blijkbaar is een bepaald percentage van de winkeldiefstal in de prijs verwerkt. Met andere woorden, de eerlijke consument betaalt.

De enige oplossing is dat ik snel overschakel op aankopen via internet. Op die manier creëer ik ruimte voor de winkeliers om meer tijd te kunnen besteden de winkeldief in de kraag te grijpen.

Eén Reactie tot “Winkeldiefstal”

  • Erin:

    Dat is wel bijzonder opvallend. Dat valt me namelijk ook regelmatig en ik ben helemaal eens met je stelling. Wel jammer dat Jan Modaal altijd voor dit soort dingen moet betalen.

    Gr.
    Erin

Pagina’s
Archief