Zonder werk

Op een feestelijke bijeenkomst van mijn politieke partij ontmoette ik een mevrouw. Zij vertelde mij zonder werk te zijn. Ook haar beide volwassen zoons, met goede opleidingen, zitten zonder werk. In het gesprek liet ik een aantal mogelijkheden waar zij zou kunnen werken de revue passeren. Mij indruk werd versterkt, dat zij gewoon niet wilde werken.

Op mijn suggestie dat je dan desnoods tomaten in het Westland kunt gaan plukken, antwoordde zij, dat ze niet tegen chemische bestrijdingsmiddelen kan. Ik haar vertelde haar dat het gebruik van chemische middelen al lang verleden tijd is, was haar bezwaar dat ze niet tegen warmte kon. Ook had ze last van hoogtevrees en nog meer ingebeelde ziekten. Conclusie: u wilt gewoon niet werken. Toen beƫindigde ze het gesprek om te genieten van allerlei lekkers op deze feestelijke bijeenkomst.

Voor het eerst maak ik zoiets mee. Duidelijk een geval, en wellicht ook haar zonen, waar sprake is van botte weigering om te werken.

In dit soort gevallen heb ik er geen enkele moeite mee dat de overheid even bot optreedt jegens zulke personen als zij doen jegens de samenleving.

2 Reacties tot “Zonder werk”

 • ferry houterman:

  ries
  zou ik je recente emailadres mogen ontvangen, dan maken we een afspraak
   
  groet en passievolle paas ferry

 • Beste Ferry

  Mijn mailadres

  Van 29 april tot en met 14 mei ben ik in het buitenland ( Cape Verde)

  Hartelijke groet,

  Ries.

Pagina’s
Archief